Despre Propolis C

Despre Propolis C putem spune fara retineri ca este un imunostimulator fara sezon, deoarece mecanismele de stimulare a imunitatii ale bioflavonoidelor din propolis si ale vitaminei C sunt mecanisme ce implica sistemul imun nespecific. Adica acea parte a sistemului imunitar care lupta impotriva factorilor agresori in general si nu impotriva unuia anume. Iar factori agresori sunt considerati nu numai agentii patogeni a caror virulenta poate depasi capasitatea de aparare a organismului declansand boala, ci si toate acele perturbari ale ritmului de viata obisnuit, care pot duce la dereglari de adaptare a rezistentei organismului. Printre acestea se numara stresul, efortul fizic si intelectual intens si prelungit, cure de slabire, munca in conditii deosebite, schimbari de anotimp, sau schimbari ale mediului ambiant cu temperaturi extreme (aer conditionat, calatorii in zone cu anotimpuri extreme) etc.

Propolis C poate ajuta organismul sa treaca mai usor peste aceste perioade, efectul imunostimulator nespecific fiind completat si de un efect antioxidant intens, rezultat din potentarea reciproca a efectelor antioxidante ale celor doua componente. Prin manifestarea simultana a acestor doua efecte se obtine si o crestere a capacitatii de apararare a organismului dar si o protejare de efectele oxidative intense ce caracterizeaza aceste perioade.

Administrarea in cure preventive de Propolis C nu inseamna insa ca nu ne vom mai imbolnavi. Ceea ce nici nu este, de altfel, indicat, sistemul imunitar avand permanent nevoie de contactul cu factori agresori pentru a-si mentine starea de up-datare continua. Insa adaptarea si trecerea peste aceste perioade va fi mai usoara si mai bine suportata. Pentru situatiile in care insa organismul are nevoie de un ajutor suplimetar, cum este contactul cu un microorganism care incepe sa declanseze un eveniment patologic mai intens, gama Propolis C pune la dispozitie variantele de Propolis C plus Echinaceea ( comprimate si sirop) care maresc viteza de raspuns si intensitatea raspunsului imun inca de la primele simptome de boala. Aceste preparate sunt indicate mai ales in timpul perioadei de combatere activa a bolii si mai putin in perioadele de preventie, cand se administreaza doar complexul Propolis C. Administrarea de Propolis C plus Echinaceea concomitent cu tratamentele clasice ale infectiilor respiratorii superioare aduce nu numai avantajul unui raspuns imun imbunatatit dar si faptul ca extractul de Echinaceea potenteaza activitatea bactericida a multor antibiotice, dar are si actiune antivirala proprie.

In acest fel gama Propolis C pune la dispozitia pacientilor metode eficiente de imbunatatire a activitatii sistemului imunitar atat in perioada de preventie, cat si in cea de combatere a bolii si apoi de refacere a organismului dupa boala.

32 Nr. voturi:

Comentarii

comentarii pana acum